{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nezanimljiv kraj sedmice

S
5.2.2010. u 14:07
0
0
Nezanimljiv kraj sedmice
0
Nezanimljiv kraj sedmice
Još jedna u nizu nezanimljivih sedmica na Sarajevskoj berzi završila je prometom od svega 138.833 KM. Ovom iznosu najviše je doprinijela jedna transakcija dionicama Energoinvest TDS d.d. Sarajevo (SASE: ETDSRK1) vrijedna 38.736 KM.
Slijedi BH telecom (SASE: BHTSR), čijim je dionicama prometovano u iznosu 33.770 KM. Obveznicama Federacije BiH danas je prometovano u vrijednosti 36 hiljada KM, a najlikvidnije su bile obveznice po osnovu ratnih potraživanja serija B. U odnosu na jučer vrijednost SASX-10 je nepromijenjena, dok je SASX-30 ojačao za 0,23%. BIFX je zabiježio pad vrijednosti od 0,18%.

O tome kakva je bila današnja trgovina na SASE, govori i podatak da je u SASX-10 trgovano dionicama svega četiri emitenta. Jedna transakcija dionicama sarajevske Elektroprivrede (SASE: JPESR) bila je dovoljna za pad vrijednosti od 1,62%. Preostala tri emitenta su u plusu, a predvodi ih Energoinvest (SASE: ENISR) sa rastom kursa od 1,24%. Cijena po dionici BH telecoma danas iznosi 21,17 KM, što je za 0,96% više u odnosu na jučer. Dionicama Bosnalijeka (SASE: BSNLR) trgovano je po srednjoj cijeni 16,40 KM, čime je zavbilježen 0,12-postotni rast.

Nije bolja situacija niti na kotaciji fondova, gdje su transakcije zabilježila četiri fonda. Po nepromijenjenim cijenama trgovano je dionicama Big investicione grupe (SASE: BIGFRK3), te Prof Plusa (SASE: PRPFRK2). Herbos fond (SASE: HRBFRK2) je upisao pad od 4,34%, što je kurs dionice spustilo na 6,61 KM. Jedini rast imale su dionice Prevent Investa (SASE: PVNFRK3) kojima je trgovano po 6,15 KM.

Autor: Aida Karić, SEE Investment Solutions d.o.o.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: