{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanije sa Sarajevske berze u porodici Dow Jones FEAS indeksa

F
25.3.2010. u 14:04
0
0
Kompanije sa Sarajevske berze u porodici Dow Jones FEAS indeksa
0
Kompanije sa Sarajevske berze u porodici Dow Jones FEAS indeksa
Dow Jones Indexes, vodeći svjetski ponuđač indeksa, objavio je uključenje kompanija iz Bosne i Hercegovine u familiju Dow Jones FEAS indeksa, saopćeno je iz Sarajevske berze.
Ovim potezom, ukupan broj država koje su uključene u ovu seriju indeksa porastao je sa 10 na 11.

Dow Jones FEAS indeksi mjere performans kompanija uključenih u indekse u zemljama Euro-azijske regije. Sastoje se iz jednog mješovitog (composite) indeksa - "Dow Jones FEAS Composite" i dva regionalna sub-indeksa - "DJ FEAS Middle East/Caucasus Index " i "DJ FEAS South East Europe Index".

Kompanije sa Sarajevske berze bit će zastupljene u "Composite" i "South East Europe" indeksima, zajedno sa kompanijama sa berzi u Beogradu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji i Istanbulu.

Indeksi iz porodice Dow Jones FEAS su dizajnirani da pokrivaju 95 posto free-float (slobodno raspoložive) tržišne kapitalizacije (tržišne vrijednosti) svakog tržišta.

Obračun i objava vrijednosti indeksa vrši se u eurima i američkim dolarima, a kao ponder se koristi slobodno raspoloživa tržišna kapitalizacija.

Uključenje kompanija sa Sarajevske berze predstavlja dodatno povećanje vidljivosti kompanija iz Bosne i Hercegovine na međunarodnom investicijskom horizontu, te daje signal da BiH ima kvalitetne kompanije koje mogu da privuku međunarodne investitore na domaće tržište, saopćeno je iz Sarajevske berze.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: