{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor BLSE Milan Božić: Tržište kapitala u BiH je ponovo na početku

F
19.10.2012. u 14:08
0
0
Direktor BLSE Milan Božić: Tržište kapitala u BiH je ponovo na početku
0
Direktor BLSE Milan Božić: Tržište kapitala u BiH je ponovo na početku
Milan Božić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Direktor Banjalučke berze Milan Božić danas je izjavio da se za tržište kapitala u BiH može reći da je ponovo na početku, iz razloga što se nije dovoljno vodilo računa u procesu privatizacije.
"Prije desetak godina smo napravili proces privatizacije i stvorili veliki broj dioničara, ali nismo se dovoljno posvetili tome. Ubuduće moramo krenuti s razvojnim projektima, a uz to se mora početi i edukacija mladih ljudi i onih koji donose važne odluke kada je riječ o tržištu kapitala. Potrebno je raditi i na zaštiti dioničara, a predstoji nam ogroman posao i na edukaciji menadžera u kompanijama koje su na berzama", kazao je Božić novinarima tokom konferencije Sarajevske berze "Povezivanje tržišta kapitala u uvjetima globalizacije".

Izrazio je uvjerenje da će u narednim godinama na bh. berzama biti znatno veći promet obveznicama, ali i da će se razviti i promet dionicama nakon što se obave pripremne radnje koje, prije svega, podrazumijevaju edukaciju.

Po riječima direktora Banjalučke berze, u RS-u se najviše radi na razvoju tržišta obveznica te na uključivanju osiguravajućih kuća i banka na tržište kapitala, kako kratkoročno tako i dugorčno.

"Danas nijedno društvo ne može opstati ako ne formira vlastitu bazu investitora: Mi u BiH vrlo često kada govorimo o domaćim proizvodima zaboravljamo da je najvažniji domaći proizvod, upravo, kapital", istaknuo je Božić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: