{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banjalučka berza: Klasifikacija po djelatnostima emitenata

F
2.11.2007. u 17:52
0
0
Banjalučka berza: Klasifikacija po djelatnostima emitenata
0
Banjalučka berza: Klasifikacija po djelatnostima emitenata
Na internet stranici Banjalučke berze od danas je dostupna klasifikacija po djelatnostima za sve emitente čije su akcije uvrštene na Banjalučku berzu.
Klasifikacija je zasnovana na klasifikacije djelatnosti „NACE Rev 1.1.” (Nomeclature statistique des activites economiques dans la Communate europeenne) i uporediva je s međunarodnom klasifikacijom “UN ISIC Rev 3” (International Standard Industrial Classification).

Svi emitenti su razvrstani u 17 područja i za svako područje dostupna je pojedinačna tržišna kapitalizacija emitenata koji ulaze u određenu djelatnost, kao i kretanje vrijednosti zbirne tržišne kapitalizacije u određenom vremenskom intervalu, saopćeno je iz Banjalučke berze.

Ukupna tržišna kapitalizacija na Banjalučkoj berzi, uključujući emitente sa kojima je privremeno zaustavljano trgovanje i bez obzira na procenat učešća najvećeg akcionara iznosi 8.319.974.349 KM.

Najveće učešće u tržišnoj kapitalizaciji imaju emitenti iz sektora proozvodnje električne energije, gasa, vode i vodosnabdijevanja sa 29,93 posto (2.490.458.031 KM) i emitenti iz sektora finansijskog posredovanja sa 28,83 posto (2.398.363.102 KM), u kojeg su uključene banke, osiguravajuća društva i investicioni fondovi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: