biznis
0

Bee-fest 2007 u Sarajevu

FENA
Peti internacionalni sajam pčelarstva i pčelarske opreme BEE-FEST 2007. bit će održan od 12. do 16. septembra ove godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja Alije Izetbegovića. U okviru ove manifestacije na kojoj će učestvovati 80 takmičara bit će organizirane prodajne izložbe, stručna savjetovanja i poslovni kontakti.

Najviše prijavljenih je iz svih dijelova BiH, a potom iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore. Prvi put svoje učešće na sajmu pčelarstva u Sarajevu najavila je i Čebelarska zveza Slovenije.

Najavljene su i organizirane posjete pčelara iz unutrašnjosti BiH, zatim iz Hrvatske, Crne Gore i Vojvodine. Time je i ove godine BEE-FEST s pravom opravdava epitet najvećeg skupa pčelara u regionu, saopćeno je Turističkog udruženja u BiH.

Na sajmu će se moći nabaviti najkvalitetniji med tipa bagrem, vrijesak, kadulja, livada, kesten itd., kao i ostali pčelarski proizvodi i oprema za pčelarstvo, te osigurati neophodne zalihe pčelinjih proizvoda pred predstojeći zimski period. U edukacijskom dijelu sajma bit će održana predavanja i prezentacije, kao i predstavljena najnovija literatura iz oblasti pčelarstva.

Organizatori sajma će nagraditi najbolje učeničke literarne i likovne radove na temu ''Slatka (sladak) si ko med''. Cilj ovog konkursa je da se najmlađi što više zainteresuju za konzumaciju ekološki čistog i za organizam nadasve zdravog meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Stručni žiri sajma proglasit će i ove godine najbolje pčelare u više kategorija.