{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bečarević: I dalje ću doprinositi kompaniji BH-Gas

F
14.9.2011. u 11:44
0
4
Bečarević: I dalje ću doprinositi kompaniji BH-Gas
0
Bečarević: I dalje ću doprinositi kompaniji BH-Gas
Almir Bečarević
Predsjednik Uprave BH-Gasa Almir Bečarević danas je uime uprave te kompanije i u svoje osobno ime zahvalio potrošačima prirodnog gasa na podršci koju je BH-Gas imao u prethodnom periodu.
U saopćenju izdatom povodom jučerašnje odluke Vlade Federacije BiH o smjeni Uprave kompanije BH-Gas d.o.o. Sarajevo, Bečarević ističe da je poslovna politika koju su u tom preduzeću nastojali provoditi u proteklom periodu bila bazirana, između ostalog, i na potpuno transparentnom i otvorenom odnosu s javnošću, bez obzira na to što je takav "isuviše“ otvoren odnos ponekad imao i svoje kontra efekte.

"I dalje smo stanovišta da samo tako definiran odnos može doprinijeti unapređenju finansijskih, tehničkih, razvojnih i svih drugih aspekata jedne kompanije, što ostvareni ciljevi BH-Gasa i potkrepljuju - osiguranje stabilnih i kontinuiranih isporuka prirodnog gasa prema svim potrošačima prirodnog gasa u BiH, povećanje kapitala kompanije u periodu od 2004. do šestog mjeseca 2011. godine, sa 16 na 49 miliona KM, priprema i realizacija značajnih investicionih aktivnosti, od kojih određeni pariraju čak i značajno većim gasnim tržištima u okruženju te stvaranje značajnog i uticajnog partnera u kontekstu regionalnih gasnih projekata i incijativa ", kaže se u saopćenju koje potpisuje Bečarević.

On ističe da je razrješenje Uprave proces koji je uobičajen i da na takvu odluku Vlade Federacije BiH neće biti uložen bilo kakav prigovor.

"U pogledu samog konteksta u koji je stavljeno razrješenje dužnosti (ostvarenje gubitaka), želim da podsjetim da je BH-Gas za vrijeme te uprave evidentirao pozitivne finansijske rezultate, izuzev prošle, 2010. godine, kada je ostvaren gubitak u iznosu od 3,6 miliona KM usljed odluke Vlade Federacije BiH da kompanija subvencionira potrošače prirodnog gasa, odnosno da negativnu razliku između prodajne i nabavne cijene pokrije iz ostvarene dobiti prethodnih godina", stoji u saopćenju.

Dodaje se da ostvarena dobit u prvom polugodištu tekuće 2011. godine u iznosu od 4,5 miliona KM predstavlja sasvim dobru polaznu osnovu za novi menadžment kompanije te ističe da se u tom kontekstu razrješenje dužnosti ne može vezati za bilo kakve gubitke kompanije.

Bečarević u saopćenju, također podsjeća da će svojim daljnim poslovnim, odnosno profesionalnim angažmanom, nastojati da na direktan ili indirektan način doprinese unapređenju BH-Gasa, s obzirom na to da je funkciju predsjednika Uprave svih prethodnih godina obavljao "sa punom poslovnom, moralnom i svakom drugom odgovornošću".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: