Ariana
5

Beč će od jeseni 2021. imati novu modernu lokaciju za događaje

A. Z.
Foto: Daneshgar architects - Ariana Event GmbH
Foto: Daneshgar architects - Ariana Event GmbH
Od jeseni 2021. godine Beč će u sklopu svog najvećeg urbanističkog projekta "Aspern Seestadt" posjedovati novu modernu lokaciju za događaje pod nazivom Ariana.

U sklopu Ariane je planirano ukupno šest podija za konferencije, kongrese, seminare i sajmove koje će biti moguće fleksibilno kombinovati. Lokacija ukupne površine od 2.000 metara kvadratnih je namijenjena prvenstveno za događaje od 100 do 500 osoba pod trenutnim uslovima, dok se VIP lože za sastanke mogu iznajmljivati i za 10 osoba.

Ovaj arhitektonski projekat se odlikuje zaštitnim fasadnim dijelom, koji daje organski prizvuk kompoziciji i podsjeća na list biljke.

"Leaf of Life" ili "List života" predstavlja poveznicu između unutrašnjeg i vanjskog dijela prostora i ima funkciju povezivanja građana Aspern Seestadta sa posjetiocima Ariane.

Posebna pažnja posvećena je tehnologiji u prostoru. Moguća je kontrola svjetla u stvarnom vremenu na cjelokupnoj površini, a akustika je razvijena u saradnji sa timom tonaca Hora bečkih dječaka. Fleksibilne prostorije Ariane je moguće upotrijebiti i u skladu sa svim najnovijim higijenskim standardima, jer nude dovoljno prostora za održavanje fizičke distance i filterizovani ventilacioni sistem. Vlasnici su prilikom svečanog početka radova naglasili da prve događaje planiraju već krajem 2021. godine.