PROMO
220

Beauty salon Allure je oaza za njegu lica i tijela

Đemila Gabriel, vlasnica salona (Foto: I. Š./Klix.ba)
Đemila Gabriel, vlasnica salona (Foto: I. Š./Klix.ba)
Beauty salon Allure je relativno nov salon na tržištu, no uprkos tome stekao je povjerenje brojnih klijenta iz Sarajeva, ali i iz cijele BiH i šire.

Svoju oazu mira i ljepote u okrilju ovog beauty salona pronašli su pripadnici oba spola među kojima su mnoge poznate ličnost poput Hane Hadžiavdagić-Tabaković, Minele Jašar-Opardije, Maje Miralem, Lane Stanišić, Erka Juna...

"Naša vodilja u poslu jeste da je pozitivno iskustvo korisnika najbolja preporuka, tako da je riječ o kvalitetu naših usluga, gdje se strogo primjenjuju svjetski standardi u njezi i uljepšavanju, najnovija aparatura, ali i posvećenosti svakom klijentu brzo 'putovala' do šire mreže korisnika. Možemo se pohvaliti da spadamo u red najsavremenijih salona u cijeloj zemlji. Svakodnevno osluškujemo želje i potrebe naših klijenata i shodno tome radimo na usavršavanju naših usluga, edukaciji osoblja i proširenju vrsta tretmana koje nudimo", kazala je Đemila Gabriel, vlasnica salona.

Beauty salon Allure je konceptom i izgledom enterijera strateški osmišljen kao oaza mira i relaksacije, gdje klijenti nakon što kroče doživljavaju novu dimenziju opuštanja i zaboravljaju na svakodnevne obaveze i probleme.

"Svi znamo koliko je danas brz tempo života, što neminovno donosi i mnogo stresa. Zato mi korisnicima nudimo usluge koje će ih opustiti i učiniti da se osjećaju lijepo, osvježeno, odmorno i podmlađeno. Osnovu rada u Beauty salonu Allure čine tretmani i proizvodi francuskog kozmetičkog brenda Thalgo, jednog od najcjenjenijih na svijetu. Klijenti tako kod nas mogu osjetiti blagodeti Thalga kao i u bilo kojem salonu u svijetu gdje se on primjenjuje, zbog stroge politike i standarda ovog kozmetičkog diva", kazala je Gabriel.

Ovaj salon nudi šarolik spektar usluga, što ga i izdvaja na tržištu i čini jakim konkurentom. U ovom salonu možete dobiti razne vrste masaža od sportske, relax, aromatherapy masaže, preko masaže lica i vlasišta, pilinga tijela...

"Posebno bih izdvojila tretman 'Dragulj iz oceana' koji traje 90 minuta i uključuje opuštajući piling cijelog tijela, nakon čega koža bude osvježena, podmlađena i sjajna. Uz standardne usluge manikure i pedikure, depilacije, šminkanja, nudimo i usluge trajnog šminkanja i podizanja trepavica, koje su sve popularnije među zaposlenim damama koje preferiraju prirodan izgled i nemaju previše vremena za svakodnevno nanošenje make upa. Ono što je bitno naglasiti jeste da strogo vodimo računa o sterilizaciji", kazala je.

Osim toga, ovaj beauty salon nudi i frizerske usluge feniranja, uvijanja kose, ali i tretmane njege kose: botugen, kreaterm i coco-choco.

Kada je riječ o tretmanim lica, sve se radi Thalgo tehnologijom i proizvodima. U samo nekoliko koraka, u Beauty salonu Allure stižete do baršunaste i lijepe kože.

Uz pomoć aparata Thalgo Imetric, najsofisticiranijeg uređaja za dijagnostiku, koji nudi analizu 9 parametara kože lica, brzo i lako možete saznati stanje kože lica te dobiti najprikladniju moguću njegu shodno rezultatima testa.

"Nakon komedoekspresije, odnosno higijenskog tretmana lica, možete svoje lice počastiti i Thalgo maskom od mikroniziranih algi, što će djelovati kao pravi vitaminski šok. Naime, mikronizirane morske alge bogate su mineralima, aminokiselinama i vitamanima B1, B2, C i D te pospješuju mikrocirkulaciju i djeluju antitoksično. Zbog svog višestrukog dejstva pogodne su za sve tipove kože, a u ponudi imamo i antiage tretmane lica, kao i mikrodermoabraziju", rekla je Gabriel.

U Beauty salonu Allure možete dobiti uslugu terapeutske metode hidžame, a ono što je must have usluga ovog ljeta je anticelulitni tretman ultrazvučna kavitacija, bezbolan tretman uklanjanja masnih naslaga tehnologijom Cavi-Lipo.

Ultrazvučna kavitacija djeluje tako što stvara mjehuriće u masnom tkivu, destabilizira masne ćelije i uništava njihovu strukturu te stimuliše oslobađanje masti iz masnih ćelija. Popularnost tretmana je razumljiva uz aktuelnu ljetnu sezonu i pripremu izlaganja tijela znatiželjnim pogledima, kada većina ljudi želi lijepo izgledati i imati više samopouzdanja.

"Valja napomenuti i da je do kraja jula, tačnije do 27. jula, tretman ultrazvučne kavitacije u našem salonu u ponudi po sniženoj cijeni od 180 KM za paket od šest tretmana. O aktuelnoj ponudi i akcijama zainteresirani se mogu informisati na našoj zvaničnoj web stranici, kao i na Facebook i Instagram nalozima, gdje mogu provjeriti raspoložive i zakazati svoje termine", objasnila je.

Ono što razlikuje ovaj salon od drugih jeste da i pored svih navedenih usluga nudi i usluge edukacije za šminkere. Za sve one koji žele naučiti ili usavršiti savremene tehnike šminkanja, prijatni i ljubazni edukatori Beauty salona Allure su tu da im pomognu u ostvarenju profesionalnih ciljeva.

Salon možete posjetiti na adresi Vrazova 16 na Marijin-Dvoru.