Ususret "Pouzdanost 2019"
0

BBI Banka: Pouzdana, sigurna i stabilna banka po mjeri bh. privrede

Klix.ba
BBI VIP Business Club koji djeluje u okviru Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo kao poslovni klub privrednika i poduzetnika, suorganizator je konferencije "Pouzdanost 2019" na kojoj će 27. novembra javno biti promovirane bonitetno pouzdane kompanije iz cijele Bosne i Hercegovine.

Nakon uspješne organizacije međunarodnih događaja Sarajevo Business Forum (SBF) i Sarajevo Halal Fair (SHF), dvije platforme putem kojih se BiH povezuje sa svjetskim tržištima, bit će ovo još jedna prilika za međusobno spajanje i saradnju domaćih privrednika.

"BBI svoje poslovanje temelji na etičkim principima i kvalitetnim partnerskim odnosima sa našim klijentima, stoga nas raduje mogućnost podrške bh. bonitetno pouzdanih kompanija iz cijele države. Vrlo smo sretni i ponosni da smo i ove godine, treći put zaredom, suorganizator konferencije 'Pouzdanost' čime potvrđujemo svoju opredijeljenost razvoju privrede Bosne i Hercegovine. Spremni smo podržati dalji rast i razvoj svih dobitnika 'Zvijezda bonitetne pouzdanosti' kojima čestitamo na ostvarenim poslovnim rezultatima", izjavila je Edina Hasečić, direktorica Sektora za poslovanje s pravnim licima BBI banke.

Hasečić je dodala da BBI banka u svojoj ponudi ima niz usluga i bankarskih proizvoda za pravna lica, posebno istaknuvši subvencionirane linije finansiranja za privrednike koje se realizuju u saradnji i partnerstvu sa lokalnim zajednicama.

"Umrežavanje i poslovno povezivanje je aktivnost na kojoj BBI VIP Business Club zasniva svoj angažman kontinuirano organizirajući brojne poslovne susrete, radionice i okrugle stolove na kojima, pored članova kluba učestvuju i predstavnici komora, poslovnih zajednica, asocijacija, udruženja, razvojnih agencija i eksperti iz različitih oblasti“, kazala je Azra Čolić, rukovodilac BBI VIP Business Cluba, dodavši: „Promocija i podrška članica kluba i njihovih poslovnih uspjeha je druga veoma cijenjena usluga koju BBI VIP Business Club obezbjeđuje intenzivno i kontinuirano, uz organiziranje kontakata i susreta sa inostranim poslovnim udruženjima, kompanijama i potencijalnim investitorima."

Primarni cilj BBI VIP Business Cluba je poticanje domaćih i privlačenje direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu i region, kao i poslovna saradnja članova Kluba sa inostranim partnerima.

"BBI i u 2020. godini planira tematske događaje širom BiH s ciljem najave i promocije 11. Sarajevo Business Foruma koji će od 15. do 17. aprila biti organizovan u glavnom gradu BiH, odnosno 3. međunarodnog sajma halal-industrije Sarajevo Halal Fair (SHF) 2020, koji je planiran za septembar iduće godine, a koji za cilj ima jačanje pozicije BiH kao evropskog centra za razvoj halal-industrije", zaključila je Čolić, uz isticanje niza pogodnosti koje aktivni članovi BBI VIP Business Cluba ostvaruju na ovakvim i drugim događajima u organizaciji Bosna Bank International.

Pogodnosti i privilegije koje BBI VIP Business Club pruža svojim članovima, su korištenje međunarodnih poslovnih veza, globalna promocija, mogućnost poslovnog okupljanja, uspostava poslovnih kontakata i saradnje, realizacija konkretnih poslova, privlačenje stranih investicija i podsticanje izvoza roba i usluga iz Bosne i Hercegovine, s ciljem jačanja bh. privrede i povezivanja sa drugim privredama, te izgradnji poslovnih odnosa širom svijeta.

Za sve učesnike i partnere projekta "Pouzdanost“ BBI banka je pripremila niz pogodnosti i posebnu ponudu o kojima se zainteresovani mogu informisati putem e-mail adrese: [email protected].