BBI banka objavila imena dobitnika stipendija Sheikh Saleh Kamel

F
FENA
22.12.2015. u 15:13
0
7
BBI banka objavila imena dobitnika stipendija Sheikh Saleh Kamel
0
BBI banka objavila imena dobitnika stipendija Sheikh Saleh Kamel
Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli stipendija za školsku 2014./2015. godinu iz kategorije Fond "Sheikh Saleh Kamel" za regije centralne i istočne BiH.
Imena korisnika stipendija objavljena su na stranci BBI banke, a svečana ceremonija dodjele bit će održana 24. decembra u Goraždu.

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, a isplaćuje se u konvertibilnim markama u protuvrijednosti iznosa stipendije. U ovoj godini stipendije su već uručene za 400 djece bez roditelja s područja bihaćke, tuzlanske, mostarske i zeničke regije.

Projekt dodjele 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Stipendije se dodjelju već četiri godine. U ovom periodu dodijeljeno je oko četiri miliona KM.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju LK. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći s roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu) i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije prilikom dolaska u poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo "studentski tekući račun" na koji se ne obračunava mjesečna naknada, saopćeno je iz BBI Banke.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: