|

BBI banka: Nova četiri miliona za privrednike s područja općine Novo Sarajevo

BBI banka: Nova četiri miliona za privrednike s područja općine Novo Sarajevo
5
F
FENA
19.9.2019. u 16:15
2
komentara
5

dijeljenja
BBI banka: Nova četiri miliona za privrednike s područja općine Novo Sarajevo
Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) Amer Bukvić i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisali su danas ugovor o subvencioniranoj liniji za podsticaj zapošljavanju privrednim subjektima s područja te općine.
Riječ je o posebno kreiranoj liniji putem koje će privrednici čije se sjedište ili poslovna jedinica nalaze u Općini Novo Sarajevo moći u BBI banci dobiti finansijska sredstva po subvencioniranoj stopi od 0 posto.

"Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku razvoju privrede u našoj zemlji. Strateško opredjeljenje BBI banke jeste razvoj BiH i sretni smo da smo u prilici da kroz ovaj, zajednički projekt sa Općinom Novo Sarajevo, podržimo razvoj privrede. Slične projekte imamo i u drugim općinama i kantonima u cijeloj BiH. Uz subvenciju Općine privrednici će imati na raspolaganju finansijska sredstva po stopi od nula posto. Ovakvi uslovi finansiranja privrede ne mogu se naći ni u Evropskoj uniji. Do sada smo sa Općinom Novo Sarajevo implementirali dvije linije i zaposleno je 48 radnika", kazao je nakon potpisivanja Bukvić.

Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je subvencionirana linija dio programa aktivne politike zapošljavanja koju Općina provodi.

"Direktni, mjerljivi efekti predloženih rješenja su zapošljavanje novih radnika, a indirektni i dugoročno očekivani efekti su povećanje privrednih aktivnosti u cjelini, stvaranje povoljnog ambijenta za poslovanje i privlačenje privrednih subjekata na području naše općine što treba da dovede do smanjene stope nezaposlenosti i povećanja životnog standarda stanovništva što nam je primarni cilj", kazao je načelnik Koldžo.

Zainteresirani privrednici sve informacije o povoljnim sredstvima mogu dobiti u najbližoj poslovnici BBI banke ili putem e-maila: [email protected], kao i u Općini Novo Sarajevo, saopćeno je iz BBI banke.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...