"Sramotna odluka"
0

Barclays otpušta 1.000 ljudi

SRNA
Foto: Press Assoc.
Foto: Press Assoc.
Britanska banka Barclays objavila je danas plan o otpuštanju 1.000 ljudi i zatvaranju odjeljenja za pružanje usluga finansijskog planiranja.

"Barclays je u posljednjih nekoliko mjeseci sprovodio detaljnu analizu sekcije za davanje finansijskih savjeta. Zaključeno je da, imajući u vidu uslove na tržištu, ovo poslovno odjeljenje vjerovatno neće moći da donese zaradu koja bi opravdala ulaganja", navodi se u saopštenju.

Sindikat koji okuplja zaposlene u Barclaysu osudio je odluku uprave kao "sramotnu", uz ocjenu da je menadžment suviše zaokupljen računanjem svojih bonusa i da je izgubio kontakt sa ljudima koji svojim mukotrpnim radom čine banku uspješnom.

"Ovi visokokvalifikovani radnici sada će se suočiti sa neizvjesnom budućnosti, zajedno sa 2,5 miliona nezaposlenih u ovoj zemlji", izjavio je predsjednik sindikata Rob McGregor. 

Informacija je objavljena u vrijeme kada je investiciono odjeljenje banke kažnjeno sa 1,12 miliona funti zbog nedovoljne zaštite novca klijenata prilikom transakcija.