{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banke u Eurozoni očistiti od rizične imovine

F
30.7.2009. u 18:23
0
0
Banke u Eurozoni očistiti od rizične imovine
0
Banke u Eurozoni očistiti od rizične imovine
Foto: afp.com
Banke u zoni eura treba da budu temeljno očišćene od rizične imovine, nakon što su obavljeni takozvani stres testovi, sa ciljem da podstaknu krhki ekonomski oporavak, izjavio je danas Marek Belka, direktor evropske podružnice Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).
"Što više bude učinjeno na čišćenju banaka kako bi im se omogućilo da obavljaju svoju međunarodnu funkciju, to će i oporavak biti jači", rekao je Belka na konferenciji za novinare.

Šesnaest zemalja koje koriste euro zabilježit će iduće godine "skroman oporavak", prognozirao je MMF koji smatra da će privreda tog regiona oslabiti 0,3 posto u 2010.

MMF je takođe saopštio da Evropska centralna banka (ECB) treba da bude spremna da se suprotstavi deflaciji ukoliko se pojavi takva prijetnja, prenijela je ekonomska agencija Blumberg.

"Mi smo u razgovorima sa ECB pokrenuli to pitanje. Postoji izvjesno neslaganje između nas, ili bar razlike u formulisanju", rekao je Belka.

Podsjećajući na stav ECB da je rizik od deflacije u zoni eura minimalan, on je rekao da MMF u osnovi dijeli to mišljenje, ali da treba biti na oprezu i "ne treba potpuno isključiti takvu mogućnost".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: