Velika nagrada i priznanje
0

Banjalučko Nektar pivo dobilo trofej međunarodnog kvaliteta

Piše: D. T.
Banjalučko Nektar pivo je na svečanoj dodjeli u Atini dobilo trofej međunarodnog kvaliteta, koji je ujedno i najveće priznanje za kvalitet u izboru Međunarodnog instituta za odabir kvaliteta Monde Selection.

Ova nagrada se dodjeljuje proizvodima koji su tri godine zaredom osvojili zlatnu medalju za kvalitet na međunarodnom takmičenju Monde Selection.

"Nova boca je za nas značila odluku da ponudimo najbolji mogući proizvod. Odluka da Nektar plasiramo na tržište u novoj boci se pokazala kao pravi izbor. Iskazano zadovoljstvo naših kupaca je prevazišlo sva naša očekivanja, a ova nagrada nam je dodatna motivacija, jer je kvalitet, kojem posvećujemo toliko pažnje, potvrđen i u stručnom međunarodnom okruženju", rekla je Milka Stanivuković, menadžerica za odnose s javnošću Banjalučke pivare.

U konkurenciji više od 2.500 proizvoda iz cijelog svijeta, osim trofeja, Nektar pivo je dobilo i zlatnu medalju za kvalitet. Odluka o tome je uslijedila nakon detaljne laboratorijske analize i ocjene stručnog žirija, koji čine eksperti iz oblasti pivarstva i tehnologije fermentacije, profesionalni degustatori i hemičari te profesori i predavači na jednom od najuglednijih svjetskih instituta iz oblasti pivarstva Institutu Meruice.

Kako je saopšteno, piva su ocjenjivana na osnovu okusa, mirisa, izgleda, boje i još 15 parametara.

Međunarodni institut za selekciju kvaliteta iz Brisela više od 50 godina organizuje izbor i ocjenjivanje svjetskih brendova u sedam kategorija. Banjalučka pivara je nagrađivana od 1984. godine, od kada je osvojila ukupno 11 zlatnih, 11 srebrenih i četiri bronzane medalje, kristalni kup i trofej međunarodnog kvaliteta.