Tri do pet linija
82

Banjalučki aerodrom želi konekciju sa zapadnom Evropom, u pregovorima s niskobudžetnim kompanijama

FENA
Aerodrom Banja Luka
Aerodrom Banja Luka
Banjalučki aerodrom u naredne dvije godine mora imati tri do pet linija prema zapadnoj Evropi, sa najmanje dvije frekvencije na sedmičnom nivou i sa potencijalom od 90.000 do 100.000 putnika – rečeno je danas nakon sastanka v.d. direktora Aerodroma Banja Luka Duška Kovačevića i generalnog direktora Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd Saše Vlaisavljevića.

Jedini let trenutno s banjalučkog aerodorma održava aviokompanija "Air Srbija".

Vlaisavljević je obećao podršku kolegama u Banjoj Luci kako bi se to promijenilo i došlo do komercijalizacije banjalučkog aerodroma.

"Smatramo da u ovoj godini i u drugoj polovini 2019. godine mora doći do jake komercijalizacije banjalučkog aerdoroma", rekao je Vlaisavljević.

I v.d. direktora Aerodroma Banja Luka Duško Kovačević je istakao da moraju zadržati aviosaobraćaj s "Air Srbijom", ali i da je njihovo opredjeljenje da imaju više saobraćaja i više putnika.

"Idemo u razgovore sa svim zainteresovanim niskobudžetnim kompanijama kako bi imali i u toj sferi određeni broj letova sa banjalučkog aerodroma", rekao je Kovačević novinarima, ali zasad nije mogao da govori o konkretnim pregovorima sa pojedinačnim niskobudžetnim kompanijama.

Aerodrom Beograd će, dodao je, pružiti svu moguću podršku kolegama u Banjoj Luci kada je riječ o obuci kadrova, te u drugim segmentima.