Velika gužva
17

Banjalučani u dugim redovima čekali na otvorenje Delta Planeta

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
(Foto: M. D./Klix.ba)
U poslijepodnevnim satima novi banjalučki tržni centar je otvorio svoja vrata za sve kupce. Uoči otvorenja zabilježene su velike gužve i redovi ispred ulaza.

Stotine građana čekale su u redu do 15:30 sati kako bi ušli u najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini kako bi pogledali šta nudi više od 100 prodavnica na 60.000 kvadratnih metara.

Svečanoj ceremoniji, koja je održana danas u 12 sati, prisustvovali su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković i vlasnik srbijanskog Delta Holdinga, kontroverzni biznismen Miroslav Mišković koji je osuđen za na 2,5 godine zatvora za utaju poreza.

Posjetioci će moći kupovati u buticima LC Waikiki, Desigual, Inoma, Guess, Calvin Klein, Dexy Co, XYZ, Modiana, Plaza, Levi's, Orsay, Lindex, Ecco, Reserved, Tiffany, BS Fashion, Penti, Pertini Toy, Lacoste, Nicola's, Lee Cooper, Extreme Intimo, Springfield, U.S. Polo, Tommy Hilfiger, Tudors, Tom Tailor, Rellax, New Yorker i Fashion&Friends, H&M, Bershki, Stradivariusu i Pull&Bearu.

Banjalučani će moći uživati i u novom kinocentru površine 1.500 kvadratnih metara sa šest kinosala, te koristiti parking sa hiljadu mjesta, restorane, banke, apoteke, praonicu za auotmobile i supermarket.