1,3 miliona KM
12

Banja Luka: Počinje izgradnja sportske dvorane na mjestu Šoping centra

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Izgradnja nove sportske dvorane u Banjoj Luci na mjestu nekadašnjeg Šoping centra trebalo bi da započne krajem maja, a vrijednost radova je oko 1,3 miliona KM.

Na osnovu provedenog tendera za prenamjenu bivšeg Šoping centra u sportsku dvoranu, radovi su povjereni konzorciju koji čine banjalučka preduzeća Progres gradnja i ABC solutions i KGH projektovanje iz Nove Topole.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar rekao je Srni da očekuje da će radovi na realizaciji projekta biti započeti krajem ovog mjeseca.

On je naglasio da vrijednost radova na ovom najvećem ovogodišnjem projektu iz oblasti sportske infrastrukture iznosi 1.331.854 KM, te da se od izvođača očekuje da radove okonča u roku od šest mjeseci.

"Ovim počinje konkretna realizacija ovog projekta, za koji smo pripreme započeli još prošle godine, raščišćavanjem vlasničkih odnosa i ulaskom mehanizacije koja je uklonila ostatke nekadašnjih poslovnih prostora", naveo je Bilčar.

Dvorana je na atraktivnoj lokaciji izgrađena osamdesetih godina i kao sportsku salu koristili su je đaci Metalske, današnje Tehničke škole.

Međutim, prostor nikad nije bio opremljen i jedno vrijeme se koristio kao skladište, a nakon toga je otvoren u Šoping centar.