biznis
0

Banja Luka obveznicama osigurala sedam miliona KM

FENA
Prva emisija banjalučkih obveznica javnom ponudom, koja je trajala do 3. jula, uspješno je zvaršena i svih 70.000 obveznica koje je Grad Banja Luka emitirao u martu kupljeno je, čime je osigurano sedam miliona KM, potvrđeno je u Odjeljenju za finansije Administrativne službe Grada.

Sredstava prikupljena emisijom obveznica bit će iskorištena za izgradnju mosta preko Vrbasa kod postojećeg mosta „Incel“ i pristupne saobraćajnice.

S obzirom na to da je izabran i izvođač radova, uskoro bi trebalo da počne izgradnja mosta i saobraćajnice. Time će biti povećana atraktivnost ovog dijela i povezano uže urbano područje i centralno jezgro sa Adom, gdje je u toku i izgradnja olimpijskog bazena.

„Značajno je to što su građani koji su uložili novac na ovaj način time uložili u projekte za koje smatraju da su najvažniji i da su od interesa za grad. Istovremeno, garant građanima za uloženi novac je Budžet grada, a kupovinom obveznica građani su sebi osigurali dodatni prihod“, rekla je Radmila Stojnić, načelnica Odjeljenja za finansije u Administrativnoj službi Grada Banja Luka.