Trening let
862

Avion kompanije FlyBosnia napravio nekoliko krugova na nebu iznad Sarajeva

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Avion kompanije FlyBosnia koji je nedavno stigao u Sarajevu danas je na nebu iznad glavnog grada BiH napravio nekoliko krugova tokom trening leta.

Stanovnici Sarajeva i okolnih mjesta su danas oko 12 sati mogli primjetiti da jedan avion pravi nekoliko krugova iznad tla. Putanju aviona zabilježila je i stranica koja prati sve svjetske letove Flightradar.

Flightradar
Flightradar

Prema riječima glasnogovornice Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Sanje Bagarić avion ove kompanije danas obavlja trening letove.

Letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia nakon probnog leta u Bugarskoj sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo 22. decembra, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne evropske gradove.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"FlyBosnia razrađuje platformu zahvaljući kojoj će bh. dijaspora lakše moći doći kući. U narednih 12 do 18 mjeseci želimo da se broj letova u Sarajevo i izvan Sarajeva više nego udvostruči", rekao je Chris Gabriel, direktor kompanije FlyBosnia.

Avion kompanije FlyBosnia koji je nabavljen od bugarske aviokompanije Balkan Holiday Air ima 156 mjesta, od čega je 12 mjesta u poslovnoj klasi.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Iako je prvi let na relaciji Sarajevo - Rijad bio najavljen za 10. juni, let nije realizovan jer se proces dobijanja dozvole za obavljanje komercijalnih letova odužio.

Kako saznajemo aviokompaniji FlyBosnia još uvijek nije izdata Potvrda zračnog operatera (AOC), no postupak je u završnoj fazi. Čim FlyBosnia dobije ovu dozvolu bit će organizovani probni letovi na relaciji Sarajevo - Mostar i Sarajevo - Banja Luka.