{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Autoceste FBiH učestvuju u sanaciji štete nakon poplava

F
18.5.2014. u 13:52
4
32
Autoceste FBiH učestvuju u sanaciji štete nakon poplava
4
Autoceste FBiH učestvuju u sanaciji štete nakon poplava
Javno preduzeće Autoceste FBiH od trenutka velikih poplava u Bosni i Hercegovini je sve svoje ljudske i materijalne potencijale stavilo na raspolaganje Federalnoj upravi civilne zaštite.
Odmah je osiguran besplatan prolaz vozila na autocesti A1 za pomoć koja se prevozi u ugrožene dijelove BiH -Federalna uprava civilne zaštite, Oružane snage BiH, Gorska služba za spasavanje, rafting klubovi iz cijele BiH, humanitarne organizacije, individualne skupine građana koji prevoze pomoć u pogođena područja, kao i za vozila koja direktno ili indirektno učestvuju u evakuaciji lokalnog stanovništva.

JP Autoceste FBiH su stavile na raspolaganje svu mehanizaciju sa šest gradilišta Federalnoj i kantonalnim upravama civilne zaštite, kao i lokalnom stanovništvu kako bi pomogli u otklanjanju štete.

Kako bi pomogli JP Željeznice FBiH, JP Autoceste FBiH angažovano je na čišćenju željezničke pruge na dionici Kakanj – Zenica.

U mjestu Modrinje uklanjala se zemlja koja je kao posljedica klizišta zatrpala putnu komunikaciju u naseljenim mjestima. U mjestu Lučani vrši se sanacija odrona zemlje.

U Kaknju na rijeci Zgošća sanira se izljev rijeke iz korita, kao i ostali radovi na umanjivanju štete na objektima naseljenog područja.

Sa kamionima izvođača radova dostavljena je pomoć stanovništvu u općini Maglaj, Janja, Zavidovići. Angažovani su i kamioni i rovokopači izvođača radova da saniraju štete u područiju općine Kakanj.

Kontinuirano se održava prohodnom putna komunikacija od Bojnika preko autoceste do Vlakova i Osijeka. Pročišćeni su kanali i vodotoci na Vlakovu, Gladnom Polju, Šaminom Gaju i Lepenici.

"JP Autoceste FBiH kao društveno odgovorna kompanija će nastaviti pomagati ugroženim područjima u BiH u saradnji sa Vladom Federacije BiH i lokalnim zajednicama. Želimo da se zahvalimo kompanijama angažovanim na izgradnji i održavanju autoceste na Koridoru 5-C koji su sve svoje resurse stavili na raspolaganje", kaže se u saopćenju JP Autoceste FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: