{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijski koncern "PORR" spreman investirati 30 miliona eura u Mostaru

F
7.2.2007. u 14:25
0
0
Austrijski koncern "PORR" spreman investirati 30 miliona eura u Mostaru
0
Austrijski koncern "PORR" spreman investirati 30 miliona eura u Mostaru
Predstavnici Austrijskog koncerna PORR prezentirali su danas u mostarskoj Gradskoj upravi pet konkretnih projekata koje namjeravaju realizirati u tom gradu.
Riječ je o poslovno-stambenom objektu "Zvijezda" u Fejićevoj ulici, poslovno stambenom objektu "Kino Partizan" s multiplex kinom, poslovnim i stambenim sadržajem, zatim poslovno-stambenom objektu u Ulici Moše Pijade, izgradnji porušene Poslovne zgrade na lokalitetu nekadašnje Privredne banke Sarajevo, te izgradnji Gradske garaže sa zatvorenom tržnicom na lokaciji nekadašnje robne kuće "Zema" u Titovoj ulici.

Predstavnici PORR-a Markus Schrentewein, Andreas Neuheimer, te konsultant PORR-a za BiH Safet Oručević upoznali su gradonačelnika Mostara Ljubu Bešlića kako je ova austrijska kompanija spremna investirati više od 30 miliona eura u rekonstrukciju i izgradnju spomenutih objekata.

Sastanku s gradonačelnikom Bešlićem nazočila je i predstavnica Vanjskotrgovinske komore Austrije Ulrike Straka, koja je istakla podršku veleposlanstva Republike Austrije ovim projektima i naglasila njihov značaj za Mostar i njegove građane.

Gradonačelnik Bešlić je izrazio zadovoljstvo inicijativom PORR-a , rekavši da je svaka investicija u Mostar dobrodošla, te da će gradska administracija u okviru svojih obveza i nadležnosti izaći u susret investitorima.

Konsultant PORR-a za BiH Safet Oručević je kazao kako su danas Gradu Mostaru ponuđene konkretne investicije od kojih je jedna već u toku, misleći na Poslovno-stambenu zgradu Zvijezda u Fejićevoj ulici. Oručević je naglasio da će dinamika realizacije ovih investicija ovisiti isključivo od razumijevanja gradske administracije koja, osim stvaranja ambijenta za investiranje, treba povući i konkretne poteze na smanjenju administrativnih i drugih zapreka koje destimuliraju strane investitore.

Inače, austrijski koncern PORR je druga najveća kompanija u Austriji u oblasti građevinarstva koja upošljava 10.000 radnika i prisutna je u deset europskih zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina. U našoj zemlji, PORR je putem svoje projektne tvrtke "PID" d.o.o. već realizirao izgradnju Poslovno-trgovačkog centra Vila Neretva u Mostaru.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: