{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrijska podrška turističkom obrazovanju u BiH

F
25.4.2007. u 16:04
0
0
Austrijska podrška turističkom obrazovanju u BiH
0
Austrijska podrška turističkom obrazovanju u BiH
U prvu fazu projekta "Tour.reg – unapređivanje turističkog obrazovanja u BiH" koja će trajati do augusta 2009. Austrija će investirati oko 290.000 eura.
Početak projekta danas je ozvaničen na konferenciji u Sarajevu koju je otvorio austrijski vicekonzul Peter Höhlműller. Cilj projekta je podrška razvoju turističkog obrazovanja koje je blisko praksi i odgovara zahtjevima privrede i najnovijim razvojnim procesima u turističkom sektoru i specifičnostima bh. tržišta.

Projekt će biti proveden pod finansijskom podrškom Austrijske agencije za razvoj (ADA) i Austrijskog ministarstva obrazovanja, umjetnosti i kulture (BMUKK), a u organizaciji KulturKontakt Austrija. Voditelj projekta u BiH je austrijski opunomoćenik za saradnju u obrazovanju Jűrgen Schick.

U projektu učestvuju tri pilot-škole (Srednja turističko-ugostiteljska škola Mostar, Srednjoškolski centar Pale, Mješovita srednja ugostiteljsko-turistička škola Sarajevo) i druge turističke škole u BiH.

U projektnim aktivnostima učestvovat će predstavnici menadžmenta turističkih škola, tri ministarstva obrazovanja /prosvjete uključena u projekt (RS, KS, HNK) i predstavnici turističkih udruženja i oko 60 profesora iz oblasti stručne prakse, teorije i stranih jezika.

U okviru projekta održat će se 25 seminara i radionica i studijsko putovanje u Austriju. Pored toga, ove tri škole bit će opremljene odgovarajućom infrastrukturom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: