biznis
0

Austrian Airlines najbolja u dvije kategorije

FENA
Kompanija Austrian Airlines osvojila je prvo mjesto u dvije kategorije najveće ankete u svijetu koja ocjenjuje 200 avio kompanija.

Austrian Airlines tako je osvojila prvo mjesto u kategoriji najbolji ketering u biznis klasi te kategoriji najbolja usluga u Europi.

Anketom koju organizira Skytrax je obuhvaćeno 19 miliona putnika iz 100 različitih zemalja.

Članovi Izvršnog odbora Austrian Airlinesa Andreas Bierwirth i Peter Melanik istakli su da su vrlo sretni zbog odličnih rezultata kojim su ovu kompaniju nagradili putnici.

"Izvanredan servis našeg osoblja i ketering su glavne karakteristike našeg brenda", dodali su.

Skytrax je institut za istraživanje javnog mnijenja specijaliziran za avio industriju, koji provodi redovna istraživanja među putnicima od 1999. godine.

Ovo nije prvi put da je Austrian Airlines nagrađen za svoj servis i bogatu ponudu hrane i pića na letovima.

Austrijski avio-prijevoznik je također i u 2010. ocijenjen veoma dobro, kada je zauzeo drugo mjesto za ketering u biznis klasi i drugo mjesto u kategoriji najbolje usluge u Europi.

Austrian Airlines je također bio proglašen i za pobjednika u kategoriji "Najbolja vina na letu".

Ova najveća austrijska avio kompanja nudi vezu do više od 130 destinacija širom svijeta i lider je na tržištu u istočnoj i centralnoj Europi sa 46 destinacija u svojoj ponudi.

Idealnu povezanost istoka i zapada omogućava glavni aerodrom (hub) kompanije Austrian u Beču, zahvaljujući idealnoj geografskoj poziciji u srcu Europe.

Austrian Airlines je dio Lufthansa Grupe, najveće avio grupe u Europi i članice Star Alliance, najvećeg saveza avio kompanija na svijetu, saopćeno je iz Chapter Four bh d.o.o.