|

Atlantbh opremio dječije igralište u Mostaru

Atlantbh opremio dječije igralište u Mostaru
328
Klix.ba
13.6.2019. u 11:23
7
komentara
328

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Kompanija Atlantbh je donirala novac za izgradnju igrališta dnevnom centru za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djecu u riziku.
Hiljade djece u našoj zemlji svakodnevno je izloženo prisilnom prosjačenju i životu na ulici. Djeca uključena u život i/ili rad na ulici se suočavaju sa brojnim poteškoćama u svakodnevnom životu: dnevno provedu od 3 do 9 sati na ulicama, bez obzira na vremenske uslove, često sami.

Dnevni centri za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici pokazali su se kao jedno od najboljih rješenja za ovaj problem, jer omogućavaju djeci sigurno okruženje u kojem mogu provoditi vrijeme, družiti se i učiti. Save the Children, internacionalna organizacija koja svojim djelovanjem pomaže djeci širom svijeta, u Bosni i Hercegovini trenutno ima pet dnevnih centara, a najnoviji je prije nekoliko mjeseci otvoren u Mostaru. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana djece, kompanija Atlantbh je organizirala nekoliko aktivnosti u ovom mjesecu, a između ostalog i prepoznala potrebu za igralištem koje ima novootvoreni centar i odlučila donirati sredstva kako bi ono bilo izgrađeno.

"Mi kao kompanija se uvijek trudimo da budemo pokretač pozitivnih promjena, kako u poslu kojim se bavimo, tako i u drugim aktivnostima. Zadovoljstvo nam je što imamo mogućnost da uljepšamo svakodnevnicu ovih mališana izgradnjom prostora za igru i nadamo se da će se ovdje uvijek veseliti i zabavljati", izjavio je Milad Čerkić, CEO kompanije Atlantbh.

Direktorica Save The Children za Sjeverozapadni Balkan, Andrea Žeravčić je iskazala veliku zahvalnosti kompaniji Atlantbh što je prepoznala potrebe najugroženije djece u Bosni i Hercegovini i ponudila svoju podršku koja će djevojčicama i dječacima iz Bafo naselja u Mostaru omogućiti ljepše i bezbrižnije odrastanje. "Ovdje govorimo o djeci korisnicima usluga dnevnog centra za djecu u riziku u Mostaru, koji vodi NVO 'Altruist' uz podršku Save the Children, djeci koja dolaze iz socijalno ugroženih porodica, čije je djetinjstvo svakodnevno izloženo brojnim izazovima. Zahvaljujući donaciji Atlantbh, ova djeca sada će moći ostvariti svoje osnovno pravo na igru. Vjerujemo da ovakav potez kompanije Atlantbh može poslužiti kao pozitivan primjer koji trebaju slijediti i druge firme u Bosni i Hercegovini koje žele unaprijediti svoju društvenu odgovornost i doprinijeti poboljšanju kvalitete života marginaliziranih grupa u našoj zemlji", kazala je Žeravčić.

Atlantbh se nada da će ovim činom motivisati i druge kompanije i organizacije da pomognu djeci čija su prava ugrožena i koja nemaju osnovne uslove za život, jer ovi mališani to zaslužuju.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...