biznis
0

Atinska i Banjalučka berza organizatori seminara u Banjoj Luci

FENA
U Banjoj Luci od 21. do 24. septembra bit će održan seminar u organizaciji Atinske i Banjalučke berze radi edukacije učesnika na tržištu kapitala Republike Srpske.

Teme ovog skupa vezane su za upravljenje portfeljom, korporativno upravljanje, odnose s investitorima te tehnička i fundamentalna analiza cijena akcija.

Na seminaru će prisustvovati više od 60 predstavnika brokerskih kuća - članova Banjalučke berze, društava za upravljanje investicionim fondovima, preduzeća na službenom berzanskom tržištu i predstavnika institucija tržišta kapitala.

Predavači će biti i predstavnici Atinske berze.

Ovaj skup organizira se u okviru zajedničkog projekta Atinske i Banjalučke berze "X-net", koji za cilj ima regionalno povezivanje tržišta kapitala sedam zemalja.

Taj projekt će stvoriti infrastrukturne pretpostavke koje olakšavaju brokeskim kućama iz RS-a da trguju na berzama u regionu i brokerskim kućama iz regiona da putem brokerskih kuća iz RS-a mogu lakše da trguju na Banjalučkoj berzi.

Očekuje se da će "X-net" projekt povećati međunarodnu vidljivost tržišta Banjalučke berze te će inostranim investitorima olakšati investiranje na tržište kapitala RS-a.