biznis
0

ASA Auto i IT Computers predstavili potencijale zajedničke saradnje

FENA
ASA Auto i kompanija za prodaju informacijsko-komunikacijske opreme IT Computers predstavili su danas u Gračanici mogućnosti saradnje domaćih kompanija kao osnove razvoja privrede BiH.

U obraćanju medijima generalni direktor IT Computersa Nihad Softić i izvršni direktor ASA Auta Eldin Hadžiselimović naglasili su značaj povezivanja domaćih brendova kroz plasman proizvoda i usluga, kao i podršku kulturnim aktivnostima, a sve radi jednostavnijeg prilagođavanja zahtjevima modernog tržišta na putu BiH ka Evropi.

„Neophodno je povezivanje između bh. firmi kako bi jačali infrastrukturu i razvijali domaće proizvodne kapacitete. Danas je IT Computers nabavio 80 "škoda-fabia", a mi ćemo nabaviti robu iz računarskog asortimana“, izjavio je Hadžiselimović.

„Osnovna vodilja u radu IT Computersa i ASA Auta je brzina i sigurnost. Mi ljudima dajemo alate da brzo i sigurno savladavaju udaljenosti. Naša saradnja je zasnovana na uvjerenju da ljudima uvijek pružimo dodatnu vrijednost u njihovoj potrebi za globalnim povezivanjem“, rekao je Softić, te naglasio da obje firme podržavaju kulturni superbrend koji nudi BiH, a to je Sarajevo film festival.