Uspješna bh. kompanija
0

Arslanagić: Nije vrijeme za prodaju dionica Bosnalijeka

FENA
Edin Arslanagić, direktor Bosnalijeka (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Edin Arslanagić, direktor Bosnalijeka (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Direktor Bosnalijeka d.d. Sarajevo Edin Arslanagić danas je rekao da u Bosnalijeku očekuju razgovor s premijerom FBiH i resornim ministrom u Federalnoj vladi o tome da li je u ovakvim tržišnim uvjetima opravdano prodavati državni kapital u toj kompaniji.

Bosnalijek je jedna od kompanija koja je u planu privatizacije FBiH za 2012. godinu, ali Uprava Bosnalijeka smatra da to još ne bi trebalo činiti, posebno ako se uzme u obzir da je tržišna vrijednost dionica "ispod svakog nivoa".

"Mi nikome ne možemo zabraniti da proda svoje dionice i kao što je poznato Vlada je najveći dioničar, ali trebamo procijeniti s Vladom je li sada vrijeme ili ne. Mi smo čak u saradnji s Ekonomskim institutom Sarajevo uradili i studiju izvodljivosti prodaje Vladinih dionica i ona je preporučila da nema osnova za to", rekao je Arslanagić.

Predsjednik Nadzornog odbora Bosnalijeka Veljko Trivun, slažući se s tom konstatacijom, naglasio je da je Bosnalijek kompanija s 800 uposlenih, koja konstantno širi svoje poslovanje i koja je u poslijeratnom periodu na ime poreza uplatila u Budžet desetine miliona KM.