biznis
0

Argeta – najbolja greenfield investicija u BiH 2006.

Sarajevo-x.com
Sinoć je u organizaciji Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), u Zlatnom salonu hotela „Radon Plaza“, na manifestaciji „Izbor stranog investitora 2006. godine u BiH“, Argeti pripalo prizanje Najbolja greenfield investicija.

Tvornicu „Argeta“, investiciju vrijednu 26 miliona eura, je u ponedjeljak 19.02.2007. simbolično na upotrebu predao predsjednik Vlade Republike Slovenije gospodin Janez Janša, u prisustvu užih saradnika i delegacije privrednika iz Slovenije zajedno sa predsjednikom Uprave DrogaKolinske, gospodinom Robertom Ferkom.

Povodom dobijanja ovog značajnog priznanja, četiri dana nakon otvaranja tvornice, direktor Argete gosp. Martin Jager je izjavio slijedeće:

„Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo odabrani kao najbolja strana investicija, i kako je rečeno na našoj ceremoniji otvaranja tvornice, iskreno se nadamo da će ova naša investicija pokrenuti pozitivan trend glede drugih stranih investitora i uvjeriti ih još jednom da je Bosna i Hercegovina zemlja u koju vrijedi investirati. Zahvaljujemo još jednom mnogobrojnim predstavnicima općine Hadžići, Kantona Sarajevo, institucijama Vlade Federacije BiH, bosanskohercegovačkim medijima i svima onima koji su svojim prisustvom uveličali ceremoniju i proslavu povodom otvaranja tvornice u ponedjeljak i naradno Agenciji za unapređenje stranih investicija na ukazanom povjerenju.“

Kantona Sarajevo i institucijama Vlade Federacije BiH koji su nam pomogli pri implementaciji ovog velikog industrijskog projekta.“

Planirana godišnja proizvodnja Argeta pašteta, u svim okusima, će iznositi 4.500 tona.