Zenica
0

ArcelorMittal povećao isporuku toplotne energije

Sarajevo-x.com
Foto: ZEDA
Foto: ZEDA
Nakon obavještenja o privremenom obustavljanju proizvodnje čelika u kompaniji ArcelorMittal Zenica, prouzrokovanom obustavljanjem dostave prirodnog gasa, kompanija je kasno u četvrtak potvrdila da je uspjela da poveća isporuku toplotne energije gradu.

Direktor proizvodnje Paul Victor izjavio je: "Zbog obustavljene dostave gasa, uzeli smo hitno u razmatranje sve moguće alternativne izvore energenata u cilju pojačanja rada kotlova u nedostatku zaliha prirodnog gasa. Zadovoljstvo mi je da vas danas izvjestim da smo uz pomoć načelnika općine Zenica, Huseina Smajlovića, uspjeli obezbjediti dodatne zalihe uglja. Raspodjelom ovog novog izvora toplotne energije uspjeli smo da povećamo svoju isporuku sistemu grijanja sa 25 na 42 megavata.“

“Svjesni smo da je naš doprinos na nivou nižem od uobičajenog, ali to je najbolje što se može postići pod ovako teškim okolnostima. Želio bih da se zahvalim građanima Zenice na njihovom razumijevanju i strpljenju. Nastavićemo intenzivno da radimo na podizanju nivoa toplotne energije. Takođe, trudićemo se da zaštitimo zdravlje i bezbjednost naših uposlenika, kao i da održimo integritet pogona. Svi se nadamo da će se problem dostave gasa ubrzo riješiti kako bi se nastavilo sa regularnom proizvodnjom”, kaže Victor.