Arapi kupuju Kraljičinu plažu u Budvi

A
Anadolija
12.2.2013. u 10:54
0
7
Arapi kupuju Kraljičinu plažu u Budvi
0
Arapi kupuju Kraljičinu plažu u Budvi Kraljičina plaža
Kompanija Royal group iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je preko svoje crnogorske firme kćerke Queens Beach Development Company iz Podgorice dostavila ponudu za kupovinu lokaliteta Kraljičine plaže u Budvi.
Arapska kompanija zainteresovana za lokalitet na Kraljičinoj plaži, koji je na prodaju od oktobra prošle godine, dostavila je ponudu u vrijednosti od 21,18 miliona eura.

Lokalitet Kraljičina plaža sastoji se od 423 hiljade kvadratnih metara od čega je 188 hiljada kvadratnih metara u vlasništvu Opštine Bar, dok preostali dio pripada Budvi.

Potpredsjednik Tenderske komisije Dragan Simović najavio je da će u narednih 15 dana biti ispitana validnost ponude.

"Da ne prejudiciram, mislim da je ponuda potpuno ispravna, limitirajući faktor je bio da se ne može ići ispod 50 eura po kvadratnom metru, ta cijena je i ponuđena“, izjavio je za medije Simović i dodao da je tenderom ponuđaču ostavljen rok od 90 dana, što zavisi od spremnosti investitora da li će u tim rokovima biti završeni pregovori.

Investicioni ciklus od osam godina vrijedan je 180 miliona eura, s tim da će u prvoj fazi biti podignuti centalni objekti – hotel, spa centar i marina, što su, kako navodi Simović, oni i prihvatili.

Simović je izrazio očekivanja da će pregovori biti uspješno završeni i da će, kako je navedeno u investicionom planu, investitor već u ovoj godini početi izgradnju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: