|

APF: Do kraja godine objava prodaje za deset, umjesto 24 preduzeća

APF: Do kraja godine objava prodaje za deset, umjesto 24 preduzeća
0
F
FENA
26.10.2006. u 15:42
0
komentara
0

dijeljenja
APF: Do kraja godine objava prodaje za deset, umjesto 24 preduzeća
Do kraja godine predviđa se objava prodaje za deset, umjesto 24 preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH.
Pored toga, planirane su tri dokapitalizacije i jedan joint venture. Riječ je o Izmjeni i dopuni Plana privatizacije i programa rada APF-a za ovu godinu, koji je usvojen na današnjoj sjednici Upravnog odbora APF-a. Jedan od razloga za izmjenu Plana privatizacije je i njegova ovisnost o donošenju zakonskih akata, odnosno njihovo kašnjenje što je dovelo do poremećaja u ispunjenju planskih odrednica.

Upravni odbor Agencije za privatizaciju u FBiH razmotrio je dopis federalnog ministra energije, rudarstva i industrije o zaustavljanju aktivnosti po objavljenim javnim pozivima za privatizaciju državnog kapitala preduzeća Energoinvest i Hidrogradnja kao i pismo OO Sindikata Hidrogradnje.

Konstatovano je da je Agencija za privatizaciju u FBiH postupila na osnovu zakonskih propisa i na transparentan način te da se objava javnih poziva može obustaviti samo odlukom Vlade Federacije BiH, odnosno nadležnog suda.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.