{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Američka centralna banka donijela "olakšanje" finansijskim tržištima

F
18.8.2007. u 21:08
0
0
Američka centralna banka donijela "olakšanje" finansijskim tržištima
0
Američka centralna banka donijela "olakšanje" finansijskim tržištima
Foto: AFP
Većina britanskih listova piše u subotu o "olakšanju" koje je Američka centralna banka, Federalne rezerve, donijela finansijskim tržištima nakon "dramatične intervencije" u petak.
Američka centralna banka je, piše na naslovnici The Guardian, iznenadila je berze, smanjivši jednu od svojih glavnih kamatnih stopa, a sve iz straha da bi kriza na svetskim finasijskim tržištima mogla gurnuti Sjedinjene Države u recesiju.

Ovaj korak odmah je izazvao skok cijena akcija na londonskoj i drugim evropskim berzama, ali ne i na Dalekom istoku, gde su tržišta zabrinuta da će kriza u Americi nanijeti štetu njihovom izvozu.

Iako većina analitičara smatra da je najgore prošlo, prisutna su strahovanja da ovo nije kraj priče, odnosno, da intervencija Američke centralne banke u vidu novčanih "injekcija" i smanjenja kamatnih stopa neće moći imati dugoročan pozitivan uticaj na finansijska tržišta, piše Financial Times.

Niko ne može predvidjeti šta će se dalje događati u svijetu finansija, slažu se listovi, i usprkos najmodernijoj tehnologiji, kada su u pitanju finansijska tržišta, važi maksima Francisa Bacona otprije 400 godina da predviđanja služe samo kao "zimska zabava pored toplog ognjišta" (Guardian).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: