biznis
0

Amer Jerlagić novi generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo

FENA
Nakon dobijanja saglasnosti od federalnog Ministarstva energije, rudarstva i industrije Nadzorni odbor JPEPBiH na današnjoj sjednici kojoj je predsjedavao Edhem Bičakćić za novog generalnog direktora ove kompanije na period od četiri godine imenovao je Amera Jerlagića, dosadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora.

Amer Jerlagić diplomirao je u maju 1992. na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu, smjer elektroenergetike i na mjesto generalnog direktora došao je s mjesta direktora Elektrodistribucije Sarajevo.

U JP Elektroprivreda BiH obavljao je više dužnosti počev od rukovodioca Elektroprenosove službe za dalekovode, pogon Mostar, tehničkog direktora Elektrodistribucije Mostar a potom je imenovan za rukovodioca pogona Elektroprenosa u Sarajevu.

Tokom radnog vijeka Amer Jerlagić koji je rođen 1967. u Livnu, dodatno se usavršavao iz oblasti menadžmenta, korporativnog upravljanja i tržišta kapitala, finansija za neekonomiste, racionalizacije proizvodnje, zakonodavstva, privatizacije i upravljanja projektima investiranja.

Nadzorni odbor JP EPBiH donio je i odluku o raspisivanju konkursa za imenovanje članova Uprave – izvršnih direktora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i to za proizvodnju, distribuciju, snabdijevanje, ekonomske poslove, pravne, kadrovske i opće poslove i za kapitalne investicije, saopćeno je iz Elektroprivrede d.d. Sarajevo.