Posjeta BiH
290

Amer Bukvić saudijskom princu prezentirao privredne potencijale BiH

Klix.ba
Saudijski princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz, sin kralja Selmana, koji se nalazi na čelu saudijske Komsije za turizam i nacionalnu baštinu, boravio je u posjeti Bosni i Hercegovini. Tokom boravka u glavnom gradu BiH susreo se, između ostalog, i sa predsjednikom Uprave BBI banke Amerom Bukvićem.

Na prijemu koji je u čast gosta iz kraljevske porodice organizirao gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Bukvić je sinu saudijskog kralja prezentirao rad BBI banke, jedne od najbrže rastućih banka u BiH, a koja posluje u skladu s islamskim principima.

Predsjednik Uprave BBI banke uglednog gosta upoznao je i sa organizacijom Sarajevo Business Foruma (SBF-a), vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, koja svake godine okupi skoro dvije hiljade učesnika iz svijeta, i uputio mu poziv za dolazak na 10., jubilarni SBF-a 2019. godine u Sarajevu. Poziv za dolazak na 10. Sarajevo Business Forum saudijski princ je prihvatio i najavio dolazak u bh. prijestolnicu.

Bukvić je saudijskom princu predstavio i prvi "Sarajevo halal sajam", koji će se u septembru ove godine održati u Sarajevu u organizaciji BBI banke i Islamske razvojne banke (IsDB).