biznis
29

Amel Tuka zaštitno lice Hifa Group

Zamjenik direktora HIFA-PETROL-a, a ujedno i jedan od predstavnika grupacije HIFA, Muharem Ahmetlić je potpisao ekskluzivni ugovor o reklamno-propagandnim uslugama, kojim je definisano da će u naredne dvije godine Amel Tuka predstavljati "Hifa Group" kao zaštitno lice ove 100% domaće grupacije za distribuciju nafte i naftnih derivata.

„Ovo je uistinu kvalitetan sportista i to je jasno već na prvi pogled“, bile su riječi Hajrudina Ahmetlića, direktora firme HIFA-PETROL d.o.o. Sarajevo, nakon što je vidio snimak maestralne pobjede našeg najboljeg atletičara Amela Tuke, kada je ostvario pobjedu na utrci 800m Dijamantske lige u Monaku. Bez mnogo razmišljanja je usljedio potez grupacije HIFA koja je do sada nebrojeno puta pokazala interes za podršku onima koji to zaslužuju. Amel Tuka je definitivno takva osoba, koja je osvjetlala obraz ove države i vratila nadu u gotovo zaboravljenu sportsku disciplinu – atletiku.

Uz sportske uspjehe, svakako je dodatna satisfakcija kada ljudi u BiH cijene i vrednuju ono što sam postigao. Velika mi je čast ova saradnja sa grupacijom Hifa. Nastojat ću da opravdam povjerenje, a kao sportisti ovo mi mnogo znači jer to predstavlja i dodatno olakšanje u materijalnom smislu za pripreme i odlazak na velika takmičenja - kazao je Tuka. Amelu nije trebalo mnogo vremena da dokaže da se radi o izuzetnom sportisti, nakon što smo mogli vidjeti njegove dvije pobjede na svjetskom prvenstvu u Kini. Sa druge strane lijepo je znati da Bosna i Hercegovina pored sjajnih sportista ima i odlične menadžere domaćih kompanija, koji su sposobni prepoznati rad i talenat podjednako dobro kao što donose poslovne odluke.