Ambiciozni planovi Optima grupe za iduću godinu

S
SRNA
24.11.2011. u 16:55
0
0
Ambiciozni planovi Optima grupe za iduću godinu
0
Ambiciozni planovi Optima grupe za iduću godinu
Kompanija "Optima grupa", koja je zadužena za prodaju proizvoda Rafinerije nafte u Brodu i Rafinerije ulja u Modriči plasirat će u 2012. godini oko 1,6 miliona tona naftnih derivata, što je za oko 400.000 tona više nego u ovoj godini.
Zamjenik komercijalnog direktora "Optima grupe" Zoran Đuričić rekao je novinarima da je Rafineriji nafte u Brodu nakon modernizacije postrojenja osposobljena da proizvodi goriva po euro pet standardima, tako da sad bez problema mogu izvoziti svoje proizvode na okolna tržišta, ali i na zahtjevno tržište EU.

Prema njegovim riječima, upravo zbog toga u "Optima grupi" planiraju da povećaju izvoz za 50 do 60 odsto.

On je naveo da se iz Rafinerije nafte u Brodu snabdijeva oko 50 odsto tržišta BiH, dodajući da je cilj da se u predstojećoj godini pokriju tri četvrtine domaćeg tržišta.

Đuričić je najavio nastavak investicija u modernizaciju postrojenja u Brodu, ali i planove na poboljšanju logistike, da bi se brže i jeftinije otpremali proizvodi iz Broda.

"Planom je predviđeno da se podigne proizvodnja u Brodu na tri miliona tona, što znači da će više od polovine proizvoda biti namijenjeno izvozu", rekao je Đuričić.

Rukovodilac uprave maloprodaje "Nestro petrola" Dragan Trišić najavio je da će u 2012. godini ovaj lanac benzinskih pumpi nastaviti sa svojom ekspanzijom u BiH, ali i u zemljama okruženja.

Trišić je rekao da je od 79 postojećih pumpi u Srpskoj 56 rekonstuisano, a da će do kraja godine i preostale 23 biti u novom ruhu do kraja godine.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: