biznis
0

Ambiciozni planovi obrtničke komore FBiH

FENA
Mostar
Mostar
Obrtnička komora FBiH sa sjedištem u Mostaru, formirana je krajem jula ove godine i ima zadatak da objedinjava rad deset kantonalnih obrtničkih komora, koje okupljaju obrtnike, mala i srednja preduzeća iz svih oblasti osim turizma, trgovine i ugostiteljstva.

Predsjednica Obrtničke komore FBiH, Ivana Dujmović, za FENU je istakla uspješnu uspostavu unutarnje strukture Komore, zajednički nastup obrtnika i obrtničkih komora FBiH na sajmu GAST, koji je nedavno održan u Splitu, kao i na međunarodnoj konferenciji u Beogradu, koja je završena 15. decembra, a na kojoj se raspravljalo o problemu zapošljavanja mladih.

Ocjenjujući uspješnim prve mjesece postojanja ove Komore, predsjednica Dujmović govorila je i o zadacima koji predstoje u idućoj godini, te rekla da već vrše pripreme za nastup na sajmu SASO u Splitu, gdje će bh. obrtnici, pod veoma povoljnim uvjetima imati na raspologanju oko 2.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, zato što je BiH zemlja partner na ovome sajmu, koji se održava u martu 2008. godine.

Rad Komore posebno otežava neobaveznost članstva u njoj, što će rukovodstvo Komore pokušati ispraviti prilikom predstojećih izmjena Zakona o obrtu, rekla je Dujmović.