{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ambasadori BiH u Švedskoj i Danskoj u SERDA-i

F
28.5.2008. u 17:01
0
0
Ambasadori BiH u Švedskoj i Danskoj u SERDA-i
0
Ambasadori BiH u Švedskoj i Danskoj u SERDA-i
Novoimenovani akreditirani ambasadori BiH u Švedskoj i Danskoj, Darko Zelenika i Muhamed Hajdarević, posjetili su danas Sarajevsku regionalnu razvojnu agenciju - SERDA.
Tokom susreta s menadžmentom Agencije, gostima su prezentirani projekti i aktivnosti koje SERDA realizira na području sarajevske makroregije, u okviru procesa regionalnog ekonomskog razvoja u BiH, saopćeno je iz SERDA-e.

Tokom razgovora poseban akcent je bio na aktivnostima koje SERDA realizira s partnerima iz Danske i Švedske. Naime, SERDA je u februaru potpisala Sporazum o saradnji s Regionalnim razvojnim vijećem iz Istočne Švedske ( OSTSAM ), na osnovu kojeg se provode aktivnosti na povezivanju firmi iz BiH sa švedskim firmama, proširenju saradnje posebno u oblasti malih i srednjih preduzeća. Istovremeno, jačanjem saradnje dviju regija uspostavljaju se mogućnosti zajedničkog nastupa u kandidiranju projekata prema fondovima EU-a i drugim fondovima.

S obzirom na značajna iskustva i rezultate koje ima Danska u oblasti poljoprivrede, menadžment SERDA-e je izrazio zainteresiranost za pokretanje zajedničkih projekata iz ove oblasti u partnerskom odnosu s Danskom.

Menadžment Agencije je naglasio da očekuje veću podršku bh. ambasada u Danskoj i Švedskoj u realizaciji započetih i pokretanju novih aktivnosti s partnerima iz ovih dviju zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: