Pandemija i trgovina
6

Amazon obustavlja isporuke osim medicinskih potrepština i proizvoda široke potrošnje

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Amazon je privremeno obustavio isporuku svih artikala koji nisu lijekovi ili proizvodi velike potražnje. Ta obustava traje do 5. aprila jer je gigant e-trgovine prioritetnim označio proizvode koji se odnose na borbu protiv pandemije koronavirusa.

"Privremeno dajemo prednost kućanskim proizvodima, medicinskim potrepštinama i drugim proizvodima velike potražnje koji dolaze u naše centre kako bismo brže mogli primiti, ponovo ih dostaviti i otpremiti kupcima", rekao je glasnogovornik Amazona za Independent.

"Razumijemo da je ovo promjena za naše prodajne partnere i cijenimo njihovo razumijevanje jer tim proizvodima privremeno dajemo prednost", dodao je glasnogovornik.

Ta odluka kompanije Amazon dolazi nakon što je internetska stranica zabilježila porast kupovine od ljudi širom svijeta. Artikli koji su kupci dali prioritet i kasnije su nestali na zalihama, a odnosi se na sredstva za čišćenje i druge potrebne predmete vezane za koronavirus.

Amazon je odlučio da će proizvodi koji se već nalaze na putu do njegovih skladišta biti prihvaćeni i otpremljeni, ali sljedeće tri sedmice neće biti prihvaćeni novi.