{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alarmantno upozorenje zbog prijetnje kolapsom u Aluminiju

F
15.12.2010. u 10:44
0
3
Alarmantno upozorenje zbog prijetnje kolapsom u Aluminiju
0
Alarmantno upozorenje zbog prijetnje kolapsom u Aluminiju
V.d. direktora Aluminija d.d. Mostar Ivo Bradvica i predsjednik Nezavisnoga sindikata zaposlenika Aluminija Samir Anić uputili su predsjedniku i dopredsjednicima Vlade FBiH, federalnim ministarstvima energetike, rudarstva i industrije, MUP-a, prometa i veza, te Upravi Željeznica FBiH saopćenje pod nazivom: "Alarmantno upozorenje zbog prijetnje kolapsom u Aluminiju".
U saopćenju se navodi kako je nerazumno ponašanje organizatora obustave rada strojovođa u FBiH ovoga puta uspjelo u potpunosti zaustaviti pogon Anoda i dovesti u pitanje cjelokupan rad Aluminija Mostar.

"Beskompromisno tražimo konkretnu i žurnu reakciju, ovo stanje za nas znači neizvjesno iščekivanje vikenda s kojim ćemo potrošiti ukupne zalihe smole, petrolkoksa i glinice, bez kojih aluminij prestaje s radom. Premda na desetke hiljada eura dnevno bacamo u vjetar zbog brodova s našim sirovinama koji stoje u Luci Ploče, to nam je sada zanemarivo i spominjati u odnosu na katastrofu koja nas čeka ukoliko Vlada FBiH i vlast u cjelini zanemare svoju dužnost i obaveze i ne prekinu protuzakonitu blokadu rada Željeznica", navodi se u saopćenju.

Također, pojašnjeno je kako Zakon jasno propisuje odredbe o ponašanju u slučaju štrajka, kako zaposlenici Željeznica FBiH ne smiju svojim radnjama ugroziti opstanak drugog poslovnog subjekta.

Iz Aluminija d.d. Mostar su zatražili od Vlade FBiH žurno razbijanje blokade i omogućavanje prometovanja vlakovima za Aluminij kako bi to poduzeće dobilo prijeko potrebnu sirovinu bez koje, kako se navodi, 900 radnika već za vikend ostaje bez posla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: