Rok 31. mart
0

Ako se ne otplati dug, Sarajevo opet bez plina?

Sarajevo-x.com
Predstavnici "BH Gasa" danas u deset sati sastali su sa premijerom FBiH Nedžadom Brankovićem, premijerom KS Besimom Mehmedićem, te direktorima komunalnih preduzeća i resornih ministarstava, kako bi razgovarali o isplati 15 miliona KM koje "Sarajevogas" i "Toplane" duguju firmi BH Gas.

Sastanak nije rezultirao nikakvim konkretnim dogovorom o otplati duga, a sljedeći je dogovoren u petak, u zgradi Kantonalne vlade.

Direktor "BH Gasa" Almir Bečarević za naš portal je rekao da je Kanton bez izmirivanje starih obaveza stvarao nove dugove prema "BH Gasu", što je dovelo u pitanje cijeli sistem isporuke gasa.

"Uprkos brojnim dogovorima i obećanjima, Kanton Sarajevo nije uplatio ni jedan fening. Zadnji rok za otplatu duga koji je bio 15. februara nije ispoštovan, te ukoliko do kraja marta Kanton ne izmiri obaveze, bit ćemo prisiljeni da reduciramo isporuke plina krajnjim korisnicima", kazao je Bečarević.

Napomenuo da se navedenih 15 miliona KM za isplatu duga ne nalazi u nacrtu ovogodišnjeg budžeta, što će biti glavna tema na narednom sastanku kod premijera Mehmedića.