{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija "Obnovljivi izvori energije za održivu budućnost"

F
17.5.2007. u 11:52
0
0
Akcija "Obnovljivi izvori energije za održivu budućnost"
0
Akcija "Obnovljivi izvori energije za održivu budućnost"
Bihać
Akciju pod nazivom "Obnovljivi izvori energije za održivu energetsku budućnost" provodi se danas u 11 gradova BiH, a u okviru kampanje Sudjelovanje javnosti u izradi energetske strategije BiH.
Akcija podjele letaka na štandovima se provodi u 11 gradova u BiH i to u Banja Luci, Sarajevu, Tuzli, Doboju, Ključu, Širokom Brijegu, Bihaću, Konjicu, Loparama, Stocu i Mrkonjić Gradu, a što za cilj ima upoznavanje građana s mogućnostima i prednostima korištenja obnovljivih izvora energije.

Voditelj kampanje naglašava Miodrag Dakić kako su obnovljivi izvori energije odavno prepoznati kao najbolja dugoročna rješenja za zadovoljavanje potreba za energijom u svijetu.

"Fosilna goriva, u koje spadaju ugalj, nafta i gas, koji se još uvijek u velikoj mjeri koriste, glavni su uzročnici globalnog zagrijavanja i ugrožavanja životne sredine u svijetu", ističe Dakić.

Dodaje kako nositelji vlasti u BiH pri donošenju svojih odluka moraju voditi računa o odgovornosti BiH u zaustavljanju klimatskih promjena i daljnjeg ugrožavanja životne sredine.

"BiH i njeni entiteti su bogati obnovljivim energetskim resursima koji se trenutno veoma skromno koriste za energetske potrebe. Strateško opredjeljenje prema obnovljivim izvorima energije, ne samo da bi donijelo dugoročne koristi u osiguravanju potrebnih količina energije uz minimalno ugrožavanje životne sredine, već bi stvorilo pretpostavke za otvaranje velikog broja radnih mjesta u ovom sektoru. Za ilustraciju o kolikim mogućnostima se radi, dovoljno govori podatak da je u Njemačkoj u ovom sektoru zaposleno preko 220 000 radnika", ističe Dakić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: