{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Air Bosna prevezla 45.000 putnika

F
28.8.2006. u 13:57
0
0
Air Bosna prevezla 45.000 putnika
0
Air Bosna  prevezla  45.000 putnika
Aviokompanija Air Bosna-BH Airlines u prvom polugodištu ove godine prevezla je oko 30.000 putnika, što je u okviru ovogodišnjeg plana i rast za 20 posto u poređenju s istim periodom lani, kada je prevezeno oko 25.000 putnika.
- U julu i augustu prevezeno je još oko 15.000 putnika što dodatno poboljšava ukupnu sliku. S obzirom na broj i kapacitete naših aviona možemo biti zadovoljni – izjavio je za Agenciju Fena direktor Air Bosne Nudžeim Rečica dodajući da se dodatnim naporima u marketingu i prodajnoj mreži broj prevezenih putnika može povećati za još 10 posto.

Air Bosna je, prema njegovim riječima, u prvih šest mjeseci poslovala u planiranim okvirima, iako su nastavljeni vanjski otežani uvjeti poslovanja (izuzetno visoke cijene goriva i aerodromskih usluga i veoma jaka konkurencija).

U tom periodu je ostvaren minimalni gubitak, koji je već sada kompenziran brojnim čarter letovima tokom ljeta kao i dobrom popunjenošću aviona u julu i augustu.

Avioni Air Bosne trenutno redovno lete za Istanbul, Cirih, Frankfurt, Keln, Štutgart i Zagreb. Čarter letovi su za Tursku, Grčku, Tunis. Uskoro planiraju otvoriti redovnu liniju dva puta sedmično za Skoplje.

- Kvalitetnom uslugom i minimalnim brojem otkazanih letova ponovo smo stekli povjerenje putnika, turističkih agencija i ostalih korisnika. Sve reprezentativne selekcije BiH, kao i klubovi koji imaju nastupe na međunarodnim takmičenjima, koriste naše usluge – istakao je Rečica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: