Novi koncern
15

Agrokor krajem januara dobija novo ime

Klix.ba
Foto: D. Lovrović
Foto: D. Lovrović
Implementacija nagodbe povjerenika Agrokora, prema riječima Fabrisa Peruška, vanrednog povjerenika koncerna, trebala bi se završiti do kraja marta 2019., a tada bi i vanredna uprava, koja je upravljanje nad Agrokorom preuzela 10. aprila 2017., trebala prestati s radom.

Koncern će tada dobiti novu upravu koju će imenovati novi vlasnici/vjerovnici, koji su najavili da će kompaniju nastaviti voditi Fabris Peruško i Irena Weber. Do tada, oko 600 osoba mora implementirati nagodbu vjerovnika, prenosi Jutarnji list.

Taj proces, koji ima više od sto hiljada koraka, pripremit će kompaniju za ulazak novih vlasnika, što znači i novu korporativnu strukturu i nove vlasničke kompanije u Holandiji, transfer sve imovine, certifikata, koncesija, ugovora o radu, brendova.

Za sada se implementacija nagodbe odvija prema planu i ne bude li većih problema, sve bi trebalo biti gotovo do kraja marta iduće godine.

Prema saznanjima Jutarnjeg lista novo ime koncerna Agrokor objavit će se tokom januara i to će biti simbolični novi početak koncerna.