biznis
0

Agencije iz BiH na turističkom sajmu u Berlinu

FENA
Konzorcij devet agencija iz BiH koje pružaju usluge u sektoru avanturističkog turizma predstavili su svoju ponudu na najvećem svjetskom sajmu turizma koji se održava u Berlinu od 10. do 14. marta.

Bh. agencije pod nazivom "Dovoljno hrabri - Bosna i Hercegovina" imaju zajednički štand u sajamskom holu predviđenom za specijalizovanu ponudu putovanja za mlade i iskustvenu avanturu.

"Cilj našeg predstavljanja na ovogodišnjem sajmu je promocija konkretnih turističkih programa namijenjenih mlađim posjetiocima. Iako se postojeća kriza ove godina odrazila na broj posjetilaca sajmu drago nam je da je interes za našu ponudu već pokazao veći broj grupa, prvenstveno onih zainteresovanih za brdski biciklizam. Već u tokom prvog dana sajma smo uspostavili dvadeset poslovnih kontakta", izjavio je Therry Joubert iz agencije Greenvisions iz Sarajeva.

Posjetioci štanda konzorcija iz Bosne i Hercegovine će imati priliku da dobiju više detalja o programima kao što su: mušičarenje na Plivi; Avantura Sjeverozapad - rafting na Uni uz prelijepu planinarsku turu na Plješevici i 37 km dugu bicilističku vožnju na Osječenici; rafting na Vrbasu; biciklistička avantura u Nacionalnom parku Una; te pješačenje, biciklizam i rafting kroz Centralne Dinaride - Bjelašnicu, Visočicu i kanjon Neretve, kao i osmodnevni avanturistički kamp za mlade na Bjelašnici.

Svoju ponudu na zajedničkom štandu konzorcija "Dovoljno hrabri – Bosna i Hercegovina" predstavljaju agencije "Greenvisions" i "Ciclo centar" iz Sarajeva, "Rafting Europe" iz Konjica, "Highlander – Gorštak" iz Foče, "UNA RC Kiro rafting" i "Extreme Sports Limit" iz Bihaća, "Scorpio" iz Zenice, te "Guideline" i "Zepter Passport" iz Banje Luke.

ITB je najveći sajam turizma u svijetu koji godišnje privuče oko 180.000 posjetilaca među kojima je 110.000 onih koji predstavljaju različite organizacije iz same turističke industrije.

Učešće konzorcija "Dovoljno hrabri – Bosna i Hercegovina" pored samih učesnika ove godine su finansijski podržali i GTZ, USAID i Sida.