{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za rad i zapošljavanje BiH predsjedava Centrom javnih službi

F
23.1.2009. u 18:38
0
0
Agencija za rad i zapošljavanje BiH predsjedava Centrom javnih službi
0
Agencija za rad i zapošljavanje BiH predsjedava Centrom javnih službi
Agencija za rad i zapošljavanje BiH u četvrtak je preuzela funkciju predsjedavajućeg Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope.
Taj centar su osnovali predstavnici agencija za zapošljavanje BiH, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Zemlje potpisnice su se obavezale da će zajedno i u saradnji s relevantnim međunarodnim institucijama razmatrati problematiku funkcionisanja tržišta rada na državnom i regionalnom nivou, identifikovati zajedničke probleme i kroz razmjenu iskustava u primjeni odgovarajućih rješenja unaprijediti kapacitete u oblasti tržišta rada i zapošljavanju.

Kroz zajednički rad ovih službi će biti obrađena značajna pitanja kao što su migracije, rad "na crno", suočavanje s recesijom, i slično, a bit će izrađeni i zajednički projekti koji će ciljati na rješavanje specifičnih problema.

Centar ima i zajedničku web stranicu (www.cpessec.org), a osnivanje i rad Centra je pozdravljen od značajnih međunarodnih institucija u oblasti rada i zapošljavanja, kao što su Međunarodna organizacija rada, Svjetska asocijacija javnih službi za zapošljavanje, a svoju podršku su dale i službe za zapošljavanje najrazvijenijih evropskih zemalja.

Agencija za rad i zapošljavanje BiH je još jednom pokazala da je relevantan partner na evropskom i regionalnom tržištu rada, a svoju ulogu predsjedavajućeg Centra će iskoristiti za promociju bosanskohercegovačkog tržišta rada i uspostavljanje odnosa sa partnerima koji mogu pomoći poboljšanju situacije u oblasti nezaposlenosti u našoj državi, saopćeno je iz ove agencije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: