Reduciranje linija
16

Aerodrom Tuzla zabilježio blagi pad broja putnika

I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Međunarodni aerodrom Tuzla zabilježio je blagi pad broja putnika za 3,2 posto u odnosu na isti period prošle godine, objavljeno je na zvaničnoj stranici.

U januaru ove godine evidentirano je 35.188 putnika, dok je istog mjeseca prošle godine evidentiran 36.341 putnik, podaci su Međunarodnog aerodroma Tuzla. Broj putnika na aerodromu u Tuzli dostigao je 2019. godine 593.050 putnika i porastao za 1,4 posto u odnosu na 2018. godinu.

Rukovoditeljica Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju tuzlanskog aerodroma Edina Šišić je za Fenu kazala da je mali pad broja putnika vezan za reduciranje određenih linija tokom zimskog letenja.

"Nema naznaka da je pad broja putnika vezan za svjetsku, globalnu pojavu koronavirusa", kazala je Šišić dodavši da je aerodrom Tuzla u uskoj saradnji s Ministarstvom zdravlja Tuzlanskog kantona i Graničnom policijom BiH.

"Poduzete su mjere samozaštite uposlenika i za sada nismo imali pojave putnika sa simptomima koronavirusa... Obaveza ja aviokompanije da prijavi ukoliko je neko od putnika pokazao znake bolesti i da odmah po slijetanju to prijavi graničarima", kazala je Šišić.