{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Aerodrom Sarajevo najavio nove linije i više letova u 2019. godini

F
FENA
20.1.2019. u 09:07
1.006
70
Aerodrom Sarajevo najavio nove linije i više letova u 2019. godini
1.006
Aerodrom Sarajevo najavio nove linije i više letova u 2019. godini
Foto: Klix.ba
S obzirom na to da je Sarajevo sve zanimljivija turistička destinacija, već postoje najave za nove linije, a i aviokompanije koje trenutno operiraju sa Sarajevskog aerodroma najavile su povećanje svojih letova, istaknuli su iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
Tako je aviokompanija Aegan Airlines najavila da od juna uvodi ljetne sezonske letove između Atene i Sarajeva. Također, Tunisair je najavio novu sezonsku liniju između Monastira i Sarajeva.

Ova linija će nadopuniti postojeće sezonske letove između Tunisa i Sarajeva kojima upravlja Tunisair Express. Aviokompanija FlyBosnia bi od 31. januara trebala otpočeti sa letovima sa Rijad, a najavili su i letove za London, te druge europske gradove.

Postoje i najave za nove destinacije u okviru sporazuma BiH i Kine o uspostavi zračnog saobraćaja, zatim najave za linije prema Skoplju, Ammanu, Bahreinu.

"Same aviokompanije donose odluku o isplativosti uspostave neke linije, ali činjenica je da Sarajevski aerodrom već šest godina zaredom bilježi značajan rast i sve ukazuje da će se taj trend nastaviti i u ovoj godini", naveli su iz MAS-a za Fenu.

Kada je riječ o aktuelnom zimskom redu letenja za 2018/2019. Sarajevo je direktnim aviolinijama povezano sa 12 destinacija: Zagreb, Istanbul, Munich, Ljubljana, Beograd, Dubai, Doha, Beč, Stuttgart, Keln, Stockholm i Budimpešta, sa isto toliko aviokompanija, a to su: Adria Airways, Air Serbia, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Eurowings, flydubai, Lufthansa, Norwegian Air Shuttle, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, Wizz Air, Qatar Airways.

Tokom ljetnje sezone broj aviokompanija i aviolinija značajno je veći nego u zimskom periodu. Tako naprimjer, već neko vrijeme aviokompanija Air Arabia održava ljetnju sezonsku liniju prema Sharjah, a Swiss Airlines za Zurich.

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo u 2018. godini prošlo je 1.046.635 putnika, što je povećanje od 9,2 posto u odnosu na 2017. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: