{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Administrativne barijere prepreka za strane investitore

F
18.5.2007. u 13:20
0
0
Administrativne barijere prepreka za strane investitore
0
Administrativne barijere prepreka za strane investitore
Matthew Rycroft
Aktuelna dešavanja u BiH, ekonomski razvoj Kantona Sarajevo i izgradnja nove zgrade britanske ambasade bile su teme današnjeg sastanka premijera KS-a Samira Silajdžića i kantonalnog ministra prostornog uređenja i zaštite okoliša Abida Jusića s ambasadorom Velike Britanije u BiH Matthewom Rycroftom.
Ambasador Rycroft je naglasio da je osnovi problem sporog ulaska stranih investicija u BiH postojeće ustavno uređenje s velikim brojem nivoa vlasti.

Takav slučaj je i s britanskim investitorima koji su iskazali interes za ulaganje u bh. hidropotencijale i rudarstvo. Na ovaj način stvorene administrativne barijere uzrok su i aktuelnih problema vezanih za izgradnju britanske ambasade kod hotela Bristol, koja bi trebalo biti završena u proljeće 2009. godine.

Premijer Silajdžić i ministar Jusić obećali su ambasadoru da će uraditi sve što je u njihovoj nadležnosti da se pitanje britanske ambasade riješi na obostrano zadovoljstvo.

Aktuelni predstavnici kantonalne vlasti složili su se da ovakva situacija nije zadovoljavajuća ni za građane KS-a, te najavili njihovo prevazilaženje kroz izmjenu kantonalnog ustava i reorganizaciju vlasti u Kantonu, Gradu i općinama.

Premijer Silajdžić je istakao da je cilj Vlade na čijem je čelu, ulaganje u razvoj Kantona Sarajevo, njegove turističke potencijale, kao i stavaranje povoljne klime za strane investicije.

“BiH ima i ogroman turistički potencijal i vjerujem da britanski investitori mogu naći svoj interes za ulaganje u ovu privrednu granu”, istakao je premijer Silajdžić, saopćila je Pres-služba KS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: