Prijem u Vijećnici
66

Abdulah Skaka i Amer Bukvić poželjeli dobrodošlicu učesnicima SBF-a

Piše: El. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i direktor Bosna Bank International Amer Bukvić upriličili su u sarajevskoj Vijećnici prijem dobrodošlice učesnicima osmog međunarodnog Sarajevo Business Foruma (SBF) 2017. koji će biti održan 22. i 23. maja u Sarajevu pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

"Zahvaljujem se našim prijateljima koji se vraćaju na Sarajevo Business Forum jer su dio uspješne, lijepe priče i što nam dajete potvrdu da radimo dobru stvar. Nadam se da svakim novim dolaskom primjećujete kako je Sarajevo sve veće, sve ljepše, kako se grade novi objekti, razvijaju novi poslovi. Ukratko, nadam se da u ovom gradu primjećujete pozitivne efekte Sarajevo Business Foruma", rekao je Skaka.

Dodao je da ove godine imaju mnogo gostiju iz susjednih država i Jugoistočne Evrope te je, u nadi da će ekonomija cijele regije osjetiti pozitivne efekte Sarajevo Business Foruma, svima poželio dobrodošlicu.

"Ovo je osmi put da Sarajevo Business Forum organizira Bosna Bank International (BBI) u saradnji s Islamskom razvojnom bankom (IDB). Sretni smo jer ove godine imamo skoro 1.600 registriranih učesnika, imamo 320 akreditiranih predstavnika medija i preprimili smo da vam predstavimo 190 projekata i nadamo se da će vam biti zanimljivi", rekao je direktor Bosna Bank Internationala Amer Bukvić.

Konferencija Sarajevo Business Forum postala je globalna platforma za promociju projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata te adekvatnu prezentaciju privrednih potencijala, kao i uvezivanje privrednika i investitora na individualnom i institucionalnom nivou.